Sem eden izmed produktov generacije Y. Generacije, ki ne potrebuje dobrih medčloveških odnosov, medsebojne pomoči, sočustvovanja, simpatije ali pristnega prijateljstva. Generacije, ki ve vse, ki je najpametnejša in najbolj napredna.
Boljši smo od naših staršev. Boljši od njihovih staršev. Preprosto najboljši.

Vemo kam gremo, vemo, kaj želimo in vemo kako to dobiti. Za uresničitev svojih ciljev ne potrebujemo pomoči, saj nas naša samozadostnost vedno pripelje tja, kamor smo namenjeni. Zaničujemo vse, kar je drugačno od nas. Zaničujemo, ker je ničvredno.

Zgodovina nas ne zanima. Polna je neumnih napak, ki jih sami nikoli ne bomo storili. Polna nepomembnih posameznikov, ki so menda legendarni.

A Napoleon ni bil nič v primerjavi z junaki, ki jih v soboto zvečer mi srečujemo v diskačih. Inkvizitorji so bili ovčke, če jih primerjamo s čefurji, ki te razfukajo zaradi napačnega državljanstva, Kleopatra pa gospe Pitt-Jolie niti do gležnjev ne sede. Zgodovina nam ne more ponuditi ničesar, česar mi ne bi že imeli.

Mi imamo najboljšo glasbo, najbolj nore filme in najlepšo modo. Saj pravim, najboljši smo.

Tako dobri, da pozabljamo.

Pozabljamo, da je naša mama v svoji mladosti nosila ravno takšne hlače kot jih me sedaj kupujemo v H&M. Ne vemo, da je ravno naš oče punce osvajal s točno takšnim modelom Ray Bank kot sem si jih sam včeraj kupil po znižani ceni. Ignoriramo dejstvo, da si najbolj kul bendi akorde in besedila sposojajo od rock legend, ki so svoj vrhunec in propad doživele nekje v prvem desetletju naših življenj.

Ne priznavamo, da svojo kulturo, jezik in pisavo dolgujemo modrim možem zgodovine. O ne, mi vse to lahko brez večjih težav spremenimo, če le sami to wantamo. le zakaj bi se med pisanjem, obremenjevali kam pride. vejica; in kam pika. mi se razuMemo tudi brEZ this kind of neumnostI. ekšli, mi vemo, dajevsetobrezveze.

Prav tako zanikamo, ne: preziramo, očitke, da se v svetu ne znajdemo in da ne vemo kdo smo.

Vem kdo sem. Sem produkt s serijsko številko 0038631*82#05. Moje lastnosti si lahko ogledate na Facebook profilu, na voljo sem vam 24 ur na dan, dosegljiva prek spleta na svoji spletni strani ali prek neposredne telefonske številke.

Advertisements