500 ljudi je vedelo, kje se splača biti v nedeljo od 15 do 21. 300 jih je imelo to srečo, da so si priborili brezplačne vstopnice, ki so že pred tedni pošle v manj kot minuti. Ostalih 200 je pristalo na čakalni listi in upalo, da se jim bo le nasmehnila sreča. In če se jim je, so se ga lahko udeležili.

Četrtega samostojnega TEDx dogodka. Vir: http://www.tedxljubljana.com/

Dogodka, ki je v enem popoldnevu ponudil skorajda preveč dobrih novic.

Tako smo preživeli obisk roza vesoljcev, se najedli praženega krompirja in si zobe očistili z navadno leseno paličico. Poslušali smo o tem, kako je, če si več metrov pod vodo, in kako, ko si visoko v zraku. Spoznali smo, zakaj je privlačen domači Kras in zakaj oddaljena Silicijeva dolina. Ugotovili smo, kdo je avtor oglasnih spotov, ki že nekaj časa pozitivno presenečajo s televizijskih ekranov, in kdo je odgovoren za grafitne umetnine z zajčjim simbolom ob strani. Nasmejali smo se ob argumentih, ki so Schwarzija ponesli čez lužo in nasvetom za izboljšanje človekovega vsakdana. Dokončno smo razčistili, kaj počno v CERN-u, in dobili vpogled v teorijo iger. Ustavili smo se tudi pri tistih, ki jih navadno raje pozabimo, in besede namenili brezdomcem, spregledali pa nismo niti bolnikov, ki so preboleli raka, niti žrtev poplav, na katere smo na ta dan gledali v drugačni luči. In nenazadnje, na lastna ušesa smo se prepričali, da imamo prave glasbene umetnike tudi pri nas.

Vse to je organizatorjem uspelo lično zapakirati v enodneven brezplačen dogodek, ki je nedvomno navdušil, predvsem pa ponudil ogromne količine miselnega materiala, ki ga je vredno širiti.

Advertisements